ПОВЕЌЕ

  Интервју

  ИНТЕРВЈУ | КАТЕРИНА КОКИНА: ДА СЕ БИДЕ НАЈПЛАТЕНА ИЗВРШИТЕЛКА НОСИ САТИСФАКЦИЈА за ангажманот во спроведувањето на правдата

  Како гледа на извршувањето и на дисциплината за плаќање најуспешната извршителка? Со нето-добивка од над 130.000 евра, канцеларијата на извршителката Катерина Кокина остварила најголем профит во 2021 година....

  ИНТЕРВЈУ | НАРОДНА БАНКА, СТОЈАНОВА: Затегнувањето на монетарната политика ќе ги закотви и инфлациските очекувања

  „Зголемување на каматните стапки од страна на голем дел од централните банки ширум светот ќе делува на ублажување на ценовниот раст и спречување на...

  ИНТЕРВЈУ | Ангелоски: Пет милијарди евра чекаат да бидат инвестирани во обновливи извори во Македонија

  Светската економска и енергетска криза го поттикна и го зголеми постоечкиот интерес на граѓаните и на стопанските субјекти во државава да произведуваат електрична енергија...

  ИНТЕРВЈУ | СТАВРЕВА СТОЈАНОВА: Интензивно вложуваме во дигитализација и трансформација на експозитурите во модерни финансиски институции

  „Ние во НЛБ Банка на дигитализацијата гледаме како мотив и иницијатор за трансформација на експозитурите. Наместо места за извршување едноставни платежни трансакции, нашите експозитури...

  ИНТЕРВЈУ| ЏИКОВ: ДатаБанк е прва компанија што ќе креира платформи за размена на финансиски податоци во Македонија

  ,,За прв пат во Македонија со формирање на компанијата ДатаБанк ДООЕЛ Скопје ќе се постават нови стандарди во финансискиот свет и достапноста до податоци....