Актуелно

Во Австрија во мај бројот на невработени достигна 517.122, што претставува за дури 174 илјади повеќе во споредба со истиот месец претходната година.

Кризата предизвикана од новиот корона вирус негативно се одрази врз пазарот за труд, а привременото затворање на економијата доведе до...

Објавени резултатите од анкетата на ОЕЦД-ИНФЕ за мерење на нивото на финансиската писменост на возрасното население во Југоисточна Европа

Во рамките на Регионалниот проект за техничка помош за финансиска едукација (2018-2022) од страна на ИНФЕ-ОЕЦД, согласно со програмата на...