ПОВЕЌЕ

  Аналитика

  АЛАРМАНТНО: СЕКОЈ ОСМИ ГОЛЕМ РАБОТОДАВАЧ Е ВО ЗАГУБА

  Финансиските податоци за 100-те најголеми работодавачи во компаниите од приватниот сектор (без банки и осигурителни друштва) покажуваат дека, грубо пресметано, секоја осма од нив...

  Граѓаните дупло ќе ги финансираат долговите на владата

  Владата и во наредниот период ќе има високи буџетски дефицити. Планира и полека да го намалува задолжувањето во странство, а да го зголемува се...

  100 НАЈГОЛЕМИ РАБОТОДАВАЧИ: 78.329 вработени, им прават 450 милиони евра профит

  Најголемите работодавачи не се во Скопје и се поврзани со автомобилската дејност За разлика од социјализмот кога огромните хали беа во Скопје, и во релативна...

  ВОЗДРЖАНОСТ ЗА ВЛОЖУВАЊА: Намален интерес за тргување на берзата, дури и на денот без провизии

  На 13-ти септември Македонската берза  го организираше третиот по ред Инвеститорски ден на кој домашните физички лица имаа можност да тргуваат со акции на...

  ДРЖАВАТА ЛАНИ ДОБРО ИГРАЛА– САМА И СО АВСТРИСКИОТ ПАРТНЕР НА КОЦКА добиле 21,5 милиони евра

    „Пари“ анализира: колку заработиле двете комании за игри на среќа каде сопственост има државата Државите ширум светот организираат лотарии и на тој начин заработуваат. И...

  ТРГОВИЈАТА СО СТРУЈА ЛАНИ БИЛА НЕИСПЛАТЛИВА: Трговците заглавиле во дебели минуси

  Иако се во друштото на 100 НАЈГОЛЕМИ НАЈПРИХОДНИ КОМПАНИИ во 2021 година, со дебел минус минатата година ја завршиле: ЕВН хоум, ЕВН Електроснабдување, Енерџи...

  Секој 242-ри пензионер зема висока пензија, а секој четврти минимална

  Фондот за пензиско и инвалидско осигурување во јули избројал 330 884 пензионери. Од нив дури 82 191 или секој четврти пензионер зема најниска пензија....

  КАЗИНА И ОБЛОЖУВАЛНИЦИ: КОЛКУ ПЛАТА ЗЕМААТ тие што „делат“ среќа?

  Во сите казина и обложувалници, македонските граѓани минатата година оставиле 526,5 милиони евра, а вкупната добивка на сите вакви лиценцирани компании е 37,6 милиони...

  ПОЛОВИНА МИЛИЈАРДА ЕВРА ПОТРОШИЛЕ ГРАЃАНИТЕ НА КОЦКА за една година

  Во 18 компании од секторот „обложувалници и огранизатори на игри на среќа“, минатата година граѓаните оставиле 488,3 милиони евра. Тоа е значително повеќе од...