ПОВЕЌЕ

  Финансии

  Пензионерите ќе добијат усогласени пензии: Егзистенцијата не се решава со 800 денари  

  За најниските пензии 800, а за највисоките 4700 денари - процентуалното покачување големите пензии ги направи огромни, а ниските не мрдаат, се реакциите на...

  Генералниот директор Пецовски купи уште две акции од „Реплек“

  Душан Пецовски, претседател на Управниот одбор, купи две нови акции од „Реплек“. Сега, во сопственост има 3.115 или 12,02 отсто од вкупниот број акции...

  Префрли ја платата во Комерцијална банка и добиј бонус до 3.000 денари

  Пријатно изненадување за добредојде на секој нов член во семејството клиенти што примаат плата преку Комерцијална банка. Со префрлање плата во Комерцијална банка добиваш...

  Реакција од СКСМ: Ако Пендаровски го потпише указот, „солидарецот“ ќе се оспори пред Уставниот суд

    Стопанската комора, откако Собранието го усвои Законот за данок на солидарност, ќе побара од претседателот на државата, Стево Пендаровски, да не го потпише указот...

  Во Собранието усвоени законите од даночната реформа, за поправеден и поефиксен систем и справуање со кризата

  Даночната реформа како дел од поширок процес на реформи во јавните финансии доби поддршка во Собранието. Денеска беа усовоени измени на Законот за данок...

  BOOM ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ НА КАПИТАЛ БАНКА: Максимален износ од 900.000 денари и 0 проценти фиксна камата за првите 6 месеци

  Граѓаните кои имаат повеќе кредитни обврски на различни места, како што се картички, потрошувачки кредити и слично, најдобро би можеле да ги затворат и...

  ЕОС Груп истражување: Инфлацијата и енергетската криза создадоа загриженост за финансиската иднина кај граѓаните во Европа

  Околу 47% од потрошувачите во Европската Унија и земјите од Југоисточна Европа се загрижени за својата финансиска иднина, покажува истражувањето на потрошувачите што го...

  СЕФФ 2023: Економскиот ефект од ЕУ е 15% до 20% повисок БДП, РС Македонија може да биде 28-ма членка

  Економскиот ефект од ЕУ е 15-20% повисок БДП за новите земји-членки, нови и подобро платени работни места, сигурност и стабилност. Треба да се искористи...