ПОВЕЌЕ

  Инвестициски Фондови

  Еуфорична реакција на пазарите по намалувањето на инфлацијата во САД

  Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. Податоците за стапката на...

  КХВ му одобри на Андреевски квалификувано учество во „ВФП Фонд Менаџмент“

  Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија на 163-та седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити донесе Решение со кое даде...

  Измени во Одборот на директори на Генерали Инвестментс АД Скопје

  Лука Флере е новиот неизвршен и независен член на Одборот на директори. на Генерали Инвестментс АД Скопје, на местото на досегашниот член, Иван Пајек,...

  Генерали Инвестментс: Најдобро е да се вложува во акции, па недвижнини, потоа во обврзници и на крај во пари или депозит.

  Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. Глобалните берзи сè уште...

  КХВ позитивно одговори на Барањето за измена на дозволата за работа на Иново Брокер и НЛБ банка

  Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија на 155-тата седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити позитивно одговори на Барањето за...

  Адријана Поповска нов извршен член на Одборот на директори ВФП Фонд Менаџмент

  На  седницата што се одржа вчера на 21 јули, 2022 година, Комисијата за хартии од вредност даде согласност за именување на  Адријана Поповска за...

  Економската и политичката ситуација во светот се влошува, а пазарите се во негативен тренд

  Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. Преглед на моменталните случувања: Разговорите...

  ВФП Фонд Менаџмент ја прошири дејноста- ќе може да управува со доброволен пензиски фонд

  ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје доби дозвола 4 од Агенцијата за супервизија на капитално пензиско осигурување-МАПАС за основање на друштво за управување со пензиски...

  Инфлацијата станува фокусна точка за инвестиции и заштеди

  Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. Американската берза минатата недела...

  Пазарот се збогатува со четири нови отворени инвестициски фондови управувани од Вега Фондови АД Скопје

  На седницата одржана на 22.03.2022 година, Комисијата за хартии од вредност го одобри организирањето на четири нови отворени фондови, Вега Свет, Вега Технологија, Вега...