ПОВЕЌЕ

  Фондови

  КБ Прво пензиско друштво: 18 успешни години со повеќе од 273 илјади членови и портфолио од милијарда евра

  Планирање на животот денес, со одговорност кон иднината и овој мај изминуваат 18 години откако на пазарот, како дел од реформираниот пензиски систем се...

  „Засади желба“ кампања на пензиските друштва: Младите да дочекаат пензија што самите ќе ја контролираат

  „Засади желба“ е заедничката кампања на Сава пензиско друштво, КБ Прво пензиско друштво и Триглав пензиско друштво, во чиј фокус е одржливата иднина. Се...

  Акциите на Apple ближат до рекордни вредности

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Пазарите остануваат силни и отпорни на нарушувањата Неделата полна со свежи...

  МАПАС: Лицата со бенефициран стаж да се определат – или задолжителен пензиски фонд или ПИОМ

  Праксата покажува дека во вакви случаи изборот е ПИОМ, лани од околу 800 членови, само дваесеттина доставиле изјава за продолжување на членството во вториот...

  ТТК Банка започнува со предвремена исплата на пензии за април 2023

  ТТК Банка ги известува своите ценети клиенти дека почнувајќи од 25-ти април 2023 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за...

  ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ СО ОТВОРЕНО ПИСМО – ДЕМАНТ до Претседателката на Сојузот на здруженијата на пензионерите

  ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ (ПП), со индигнација го отфрла и најостро го осудува непромисленото, неаргументираното и неодговорното клеветење од страна на Претседателката на СЗПМ, искажано...

  Личната потрошувачка падна во март

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Најголемите американски банки значително ги зголемија своите профити Релативно мирните настани...

  Халк Осигурување: Со емисија на 400.000 акции основната главнина е 19,5 милиони евра

  Комисијата за хартии од вредност донесе Решение со кое на Халк Осигурување АД Скопје му се дава одобрение за издавање осма емисија на хартии...

  ВО ДАНСКА ЌЕ СЕ ПЕНЗИОНИРААТ НА 74: Еве каде во Европа најрано, а каде најдоцна се оди во пензија, колку живеат пензионерите…

  Франција во четвртокот се соочи со уште еден ден на протести и штрајкови против владината пензиска реформа со која се зголемува законската старосна граница...