ПОВЕЌЕ

  КОНТРОВЕРЗЕН БИЗНИСМЕН И ПРИЈАТЕЛ СО КРИМИНАЛЦИ КАКО Веља Невоља: Кој е човекот што ја купи Генекс кулата во Белград

  Кулата Генекс во Белград, една од градбите-симболи на градот, на јавно наддавање е купи од страна на компанијата Eureka bar d.o.o за 2,4 милијарди...

  ЧЛЕНАРИНАТА ОД 1,8 МИЛИОНИ ЕВРА РЕДОВНО ГИ РАСКАРУВА РАКОВОДСТВАТА НА ПЕНЗИОНЕРСКИТЕ Здруженија

  Повеќе од 1,8 милиони евра годишно легнуваат на сметка на пензионерските здруженија. Пари кои на пензионерите им се земаат како задолжителна членарина од пензиите....

  На 700 вработени Халкбанк им ги покачи платите

  Халкбанк АД Скопје изврши генерално покачување на платите на сите, над 700 вработени во банката на ниво на просек од 14%, со што најзначително...

  На 700 вработени Халкбанк им ги покачи платите

  Халкбанк АД Скопје изврши генерално покачување на платите на сите, над 700 вработени во банката на ниво...

  Вицегувернерката Нацевска: Со новиот Закон за платежни услуги се зајакнува заштитата на правата на потрошувачите

  „Со новиот Закон за платежни услуги и платни системи, чија примена започна од почетокот на годината, се зголемува заштитата на правата на корисниците на...

  Стопанска банка АД Скопје во 2022: Депозитите – 1,5, активата – 1,9 милијарди евра

  Добивката пред оданочување и исправка на вредност е 62,5 милиони евра, а од каматите произлегол нето приход од 68,2 милиони евра Стопанска банка АД Скопје...

  ЧЛЕНАРИНАТА ОД 1,8 МИЛИОНИ ЕВРА РЕДОВНО ГИ РАСКАРУВА РАКОВОДСТВАТА НА ПЕНЗИОНЕРСКИТЕ Здруженија

  Повеќе од 1,8 милиони евра годишно легнуваат на сметка на пензионерските здруженија. Пари кои на пензионерите им се земаат како задолжителна членарина од пензиите....

  На 700 вработени Халкбанк им ги покачи платите

  Халкбанк АД Скопје изврши генерално покачување на платите на сите, над 700 вработени во банката на ниво на просек од 14%, со што најзначително...

  Силк Роуд Банка вработува РАКОВОДИТЕЛ НА ЕКСПОЗИТУРА во Скопје

  СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок. Банката вработува РАКОВОДИТЕЛ...

  ЕЦБ и Банката на Англија се борат против инфлацијата со нагло зголемување на каматните стапки

  Двете најголеми европски централни банки нагло ги зголемија каматните стапки во четвртокот, одлучувајќи за поголеми зголемувања од Федералните резерви на САД, бидејќи инфлацијата во...

  КРАТКОРОЧЕН ТРЕНД ИЛИ КАМБЕК НА КРИПТОТО: Биткоинот накратко се искачи над 24.000 долари

  Биткоинот накратко го допре врвот од 24.000 долари во четвртокот, достигнувајќи клучно техничко ниво и надградувајќи го својот јануарски раст. Поместувањето нагоре дојде еден...

  ЕЦБ ги зголемува каматните стапки и најавува: Ќе има уште покачувања!

  Европската централна банка ги зголеми каматните стапки за 0,5% во четвртокот и експлицитно сигнализираше барем уште едно зголемување од иста големина следниот месец, потврдувајќи...

  КОНТРОВЕРЗЕН БИЗНИСМЕН И ПРИЈАТЕЛ СО КРИМИНАЛЦИ КАКО Веља Невоља: Кој е човекот што ја купи Генекс кулата во Белград

  Кулата Генекс во Белград, една од градбите-симболи на градот, на јавно наддавање е купи од страна на компанијата Eureka bar d.o.o за 2,4 милијарди...

  Нова студиска програма на Бреинстер Некст колеџ! Какви кадри ќе добијат компаниите

  Само една година по основањето, првиот практичен ИТ-факултет во земјава, Бреинстер Некст колеџ (Brainster Next College), ќе го збогати својот опус со нова и...

  НОВ ПОТРЕС ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ТЕХНОЛОШКИТЕ ФИРМИ: DELL ќе укине околу 6.650 работни места

  Dell Technologies Inc најави дека ќе елиминира околу 6.650 работни места, или околу 5% од својата глобална работна сила, повредена од падот на побарувачката...