Банкарство

Повик до сите основни и средни училишта за учество во меѓународниот натпревар Европски квиз на парите – рок за пријава 31 јануари 2020 година

Македонската банкарска асоцијација во соработка со Народната банка и Комисијата за хартии од вредност денес објави ЈАВЕН ПОВИК до основните...

Ангеловска-Бежоска на „Еуромани“: Економските фундаменти оставаат простор за понатамошно водење олабавена монетарна политика

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, учествуваше на еден од водечките традиционални настани од областа на финансиите – Форумот на...