ПОВЕЌЕ

  Берза

  Стравот од инфлацијата го враќа сјајот на доларот

  Американскиот долар се зацврсти на берзите откако гувернерот на Федералните Резерви, Кристофер Валер изјави дека централната банка не ја ублажува борбата против инфлацијата, што...

  Живко Мукаетов се стекна со нови акции во Алкалоид

  Првиот човек на нашата најголема фармацевтска компанија Живко Мукаетов, генерален директор на Алкалоид  купи нови 500 обични акции во друштвото. Компанијата Алкалоид, преку Македонска берза извести дека...

  10-КА ЗА АКЦИЈАТА НА НАЈГОЛЕМАТА МАКЕДОНСКА БАНКА – Вкупниот промет на берза порасна над 92 отсто

  Македонска берза го објави месечниот статистички билтен за октомври 2022. Акцијата на Комерцијална банка десети месец по ред е најтргувана на македонскиот пазар на капитал, тоа го...

  Бетон АД Скопје внесен на „Листата за набљудување“ поради објава дека има блокирана сметка

  Друштвото Бетон АД Скопје на 31.08.2022 година е внесено на Листата за набљудување поради објава дека има блокирана сметка. На 08.11.2022 година издавачот Бетон АД...

  Македонска берза стана полноправна членка на Федерацијата на Евроазиски берзи (FEAS)

  На седницата на Одборот на Федерацијата на Евроазиски берзи, одржана на 28.10.2022 година, одобрен е приемот на Македонска берза АД Скопје како полноправна членка...

  ПЕТ АКЦИИ СО НАЈГОЛЕМ ПОРАСТ И ПАД НА МАКЕДОНСКА Берза во октомври

  Македонска берза го објави месечниот статистички билтен за месец октомври 2022 година. Од истиот може да забележиме дека акцијата на Оранжерии Хамзали Струмица е акција...

  Пазарниот индекс DOW со најголема месечна добивка во повеќе од 45 години

  Иако падна за речиси 130 поени, или 0,4% во понеделникот, DOW сепак го заврши октомври со раст од 14% - неговата најдобра месечна добивка...

  Еврото потона во однос на доларот за повеќе од 1% по зголемувањето на стапката на ЕЦБ

  Еврото падна за повеќе од 1% во четвртокот, со што повторно падна под паритет со доларот, откако Европската централна банка (ЕЦБ) ги зголеми каматните...

  На берза се истргуваа блок транскации вредни 1,8 милиони евра

  Во текот на вчерашниот ден на Македонска берза, се истргуваа околу 1,8 милиони евра во блок транскации. За сума од 5,6 милиони денари (над 90...

  ОВОЈПАТ ИСКЕШИРАА 12 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА АКЦИИТЕ НА ГРАНИТ: Kој колку акции купи?

  Од Гранит АД Скопје преку соопштение на Македонска берза информираат дека Членови на Управниот одбор и Надзорниот одбор на компанијата се стекнаа со акции од издавачот...