ПОВЕЌЕ

  Банкарство

  НЛБ Кредити за физички лица со посебни поволности во месец февруари

  Во текот на месец февруари, НЛБ Банка за сите оние кои размислуваат за нови можности и сакаат да ги остварат плановите за кои...

  Ангеловска-Бежоска ‒ Агелер: Расте поддршката на банкарскиот сектор за инвестиции во обновливи извори на енергија

  Најновите податоци за кредитната активност на банкарскиот систем укажуваат на солидна кредитна поддршка на корпоративниот сектор (11,5% во декември), при солиден раст на кредитите...

  КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ПРЕПОРАЧУВА: Електронска идентификација зa лесен и безбеден онлајн пристап до банкарските производи

  Односот помеѓу банката и секој клиент се базира на доверба, задоволство, ефикасност и безбедност. Со експлозивниот раст на дигиталното банкарство, очекувањата на клиентите се...

  Приоритети на ТТК Банка: Ликвидност и долгорочна стабилност

  Што се може да донесе годинава, не е упатно да се прогнозира поради сплетот од неизвесности надвиснат врз светот. Војната на украинската територија е...

  Ангеловска-Бежоска: Ги преземаме сите мерки за осигурување на среднорочната ценовна стабилност

  Како централна банка постојано работиме на обезбедување среднорочна ценовна стабилност. Тековното затегнување на монетарната политика има за цел да придонесе за намалување на инфлациските...

  ТТК Банка: Каматите, провизиите, курсните разлики… поголеми од очекувањата

  Четири милиони евра се инкасирани од каматите, од провизиите и надоместоците 3,2 милиони, а останатите приходи од работењето - 985,6 илјади евра Каматите, провизиите, курсните...

  И во декември растеа каматните стапки на банките и штедилниците

  Во декември 2022 година, просечната каматна стапка на вкупните кредити оствари месечно и годишно зголемување од 0,03 п.п. и 0,07 п.п., соодветно и...

  И годинава во фокусот на НЛБ: Поддршка на приватниот сектор и населението

  Инфлаторните притисоци, нарушувањата на енергетските пазари и сите проблеми што ги носи глобалната криза, речиси е извесно дека ќе бидат присутни и во текот...

  НЛБ банка во 2022: Кредитите и депозитите – патоказ за успехот

  Граѓаните и домашните бизниси добиле кредитна поддршка од 1,1 милијарда евра, депозитите изнесуваат 1,4 милијарди евра, а остварена е добивка од 39,5 милиони евра Уште...

  Комерцијална банка подготвена за нови предизвици: Барањата на клиентите – на прво место

  Неизвесно е во каков амбиент годинава ќе се одвиваат економските активности. Засега ништо не укажува на тоа дека претстои стивнување на турбуленциите на глобално...