ПОВЕЌЕ

  Инвестициски Фондови

  Генерали Инвестментс: Берзанските индекси останаа отпорни на банкарските проблеми

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Економските податоци сè уште се релативно поволни Пресвртите во банкарскиот сектор...

  Генерали Инвестментс: Падот на Credit Suisse ги измеша картите на берзите

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Нема паника на берзите Потрагата по гнили јаболка во банкарскиот систем...

  Генерали Инвестментс: Како централните банки ќе одговорат на стресот во банкарскиот сектор?

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Одново поголема нестабилност на пазарите Во последните недели, се чини дека пазарот...

  Генерали Инвестментс: Базичната инфлација на еврото во февруари повторно рекордна

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Индексот S&P 500 се одржуваше над просечните 200 дневни корекции Минатата недела,...

  Генерали Инвестментс: Тековни случувања на пазарот на капитал

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Индексот за цени на личната потрошувачка (PCE) ги потресе инвеститорите Се почесто...

  Генерали Инвестментс: Европските берзански индекси ближат до рекордните вредности

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Јануарската инфлацијата во САД падна помалку од предвиденото Објавувањето на официјалните...

  КАСИЧКА, детско осигурување со штедење на Триглав Осигурување Живот – нов производ за заштита и сигурност на децата

  Грижата за семејството е главната причина која не наведува да донесеме одлука за обезбедување на сигурност без несакани потешкотии во иднина. Финансиската стабилност на...

  Генерали Инвестментс: Пауза од берзанскиот бик

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Пазарите ги проголтаа потезите на централните банки и кварталните резултати Бикот на берзите изгуби...

  Генерали Инвестментс: Централните банки го диктираа ритамот на берзите

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Невработеноста во САД се намалува, растот на платите полека успорува Важни...

  Генерали Инвестментс: Дури и во неизвесни ситуации, ние ја одржуваме професионалноста и експертизата во активното управување

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Јануари е знак на позитивни вести и надеж за повторување...