ПОВЕЌЕ

  Stefan Trajkov

  2158 ПОСТОВИ0 КОМЕНТАРИ

  АНАЛИЗА НА ИНФЛАЦИЈАТА ВО РЕГИОНОТ: СРБИЈА РЕКОРДЕР, А ЗАД НЕА Mакедонија!

  И во мај инфлацијата во Македонија е сѐ уште двоцифрена. Таа на годишно ниво изнесува 11,3 проценти, што значи дека за толку се зголемиле...

  Неделен извештај за измерени средно-дневни вредности на емисии од главните емисиони точки во Цементарница УСЈЕ

  (01.06.2023 – 08.06.2023)   Легенда: ИСДВ – измерена средно-дневна вредност ГВЕ – гранична вредност на емисии (Законски максимално дозволена вредност) Емисиите од работата на Цементарница УСЈЕ постојано се...

  Одржана е работилница за новинарите за користење на статистичката алатка НБСтат

  „Како институција веруваме дека нашата мисија може да биде остварена само со  јасно и објективно пренесување на нашите ставови и одлуки во јавноста, а...

  Експертите препорачуваат: Само со научен пристап до одржливо лозарство отпорно на климатски промени

  Климатските промени имаат сѐ поизразено влијание и затоа треба да преземат мерки за управување во процесот на производство на грозје и вино, со цел...

  Христина Џамбазовска Анастасов-нов Генерален Директор на Триглав Осигурување Живот АД Скопје

  Друштвото за осигурување Триглав Осигурување Живот АД Скопје по добиената согласност од Агенцијата за супервизија во осигурување, доби нов Генерален Директор и Извршен член...

  Халки штедна книшка како подарок за крајот на успешната учебна година

  Крајот на учебната година е време за размислување и исчекување на возбудливите можности што претстојат. Како што наближува летниот распуст, вистински момент е да...

  ЕСМ снабдување со топлина: Пониски порамнителни сметки за најголем дел од корисниците

  Грејната сезона 2022/2023 започна на 15 октомври, но поради надворешните временски услови траеше подолго од вообичаеното, односно беше продолжена до 28 април, информираат од...

  Stay Connected

  22,020Следи нè на facebookЛајк
  2,506СледбенициЗаследи
  0ПретплатнициПретплати се
  - Advertisement -

  Latest Articles