ПОВЕЌЕ

  Интервју

  ИНТЕРВЈУ | Ковачевски: Енергетската криза ја надминуваме со вклучување на сите производствени енергетски капацитети во државата

  Интервју со м-р Васко Ковачевски, претседател на Управниот одбор и генерален директор на АД ЕСМ Пари: Во време на најголема енергетска криза, најголемиот товар за...

  ИНТЕРВЈУ | Кадиевска Војновиќ: Буџетот за 2023 година-Утопија и влез кон банкрот!

  Владата со буџетот за 2023 година потврди дека Македонија е влезена во период на стагфлација, односно по нискиот раст оваа година, во 2023 година...

  ИНТЕРВЈУ | Николоски: Данокот на екстра профит ќе биде привремен и нема да ги опфати сите компании

  Енергетска криза, високи цени на нафтата, енормно поскапување на прехранбените производи, двоцифрена инфлација. При крајот на годината, сите очи се вперени во Власта –...

  ИНТЕРВЈУ | Дисоска: Компаниите раководени од жени долгорочно имаат подобри резултати, но женскиот труд се дискриминира

  Валентина Дисоска врши две значајни функции – претседателка е на Здружението на бизнис-жени и на Националната платформа за женско претприемништво. Во разговорот за Пари,...

  ИНТЕРВЈУ | Јорданов: Ќе работиме на подобри економски резултати и соработка со Словенија

  „На македонскиот пазар, децении наназад опстојуваат повеќе словенечки компании или брендови кои им се добро познати на Македонците по квалитетната услуга или производ. И...

  ИНТЕРВЈУ | Кадиевска Војновиќ: Фискалната и монетарната политика потфрлија во сузбивањето на инфлацијата

  „Високата инфлација ја зголемува сиромаштијата. Најпогодени од овој висок раст на цените се ранливите домаќинства, оние кои најголемиот дел од својот доход го користат...