ПОВЕЌЕ

  Пензиски Фондови

  „Засади желба“ кампања на пензиските друштва: Младите да дочекаат пензија што самите ќе ја контролираат

  „Засади желба“ е заедничката кампања на Сава пензиско друштво, КБ Прво пензиско друштво и Триглав пензиско друштво, во чиј фокус е одржливата иднина. Се...

  ТТК Банка започнува со предвремена исплата на пензии за април 2023

  ТТК Банка ги известува своите ценети клиенти дека почнувајќи од 25-ти април 2023 година ТТК Банка АД Скопје ќе врши исплата на пензијата за...

  ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ СО ОТВОРЕНО ПИСМО – ДЕМАНТ до Претседателката на Сојузот на здруженијата на пензионерите

  ПАРТИЈА НА ПЕНЗИОНЕРИ (ПП), со индигнација го отфрла и најостро го осудува непромисленото, неаргументираното и неодговорното клеветење од страна на Претседателката на СЗПМ, искажано...

  ВО ДАНСКА ЌЕ СЕ ПЕНЗИОНИРААТ НА 74: Еве каде во Европа најрано, а каде најдоцна се оди во пензија, колку живеат пензионерите…

  Франција во четвртокот се соочи со уште еден ден на протести и штрајкови против владината пензиска реформа со која се зголемува законската старосна граница...

  Почнува исплатата на зголемените мартовски пензии

  Денеска стартува исплатата на пензиите за март, во кои е пресметано зголемувањето од 8,4 насто. Со тоа, просечното пензионерско примање изнесува 19.150 денари. Пензионерите од...

  Стопанска банка предвремено ќе ги исплати мартовските пензии спроведено во 4 групи

  Стопанска банка АД Скопје ги ивестува своите ценети клиенти пензионери дека пензиите за месец март од фондот на ПИОМ ќе бидат предвреме процесирани при што ќе...

  УНИБанка од 28- ми започнува со предвремена исплата на мартовските пензии

  Со цел да излеземе во пресрет на потребите на своите клиенти – пензионери, УНИБанка овозможи исплатата на пензијата за месец март на трансакциска сметка...

  Силк Роуд Банка започна со предвремена исплата на мартовските пензии

  Силк Роуд Банка известува дека исплатата на пензијата за март ќе се врши од вторник, 28.3.2023 година. Пензиите може да се подигнат со платежна картичка...

  Шпаркасе Банка: Информација за исплата на пензии – март 2023

  Шпаркасе Банка ги известува своите ценети клиенти пензионери дека пензиите за месец март 2023 година ќе се исплаќаат од 28.03.2023 година (вторник) за сите...