ПОВЕЌЕ

  Инвестициите од Greyscale сега контролираат 2,4% од вкупниот биткоин

  Време зa читање: 2 минути

  Grayscale Investments ги зголеми средствата во својот Биткоин Trust за повеќе од 180 милиони долари во текот на минатата недела.

  Според податоците од информатичката платформа Бибт, Greyscale додаде 17.100 биткоини во фирмата во последните седум дена. Компанијата сега има 449.900 единици – во вредност од приближно 4,9 милијарди долари, откако биткоин вредеше над 10.000 долари секој ден во последните 63 дена.

  Ова значи дека Greyscale контролира приближно 2,4% од вкупното снабдување со биткоини – моментално 18,502,381 според CoinMarketCap – и не покажува знаци на запирање на неговиот тренд на купување. Вкупното снабдување со Биткоин е ограничено на 21 милиони, што значи дека остануваат околу 2,5 милиони биткоини да бидат минирани, или околу 11,9% од вкупниот биткоин што треба да се генерира. Дури и ако фирмата требаше да престане да собира пари сега, сепак ќе има контрола на повеќе од 2% од целиот биткоин во оптек до моментот на минирање на последниот блок. 

  Сивата скала не е единствената компанија што го гледа потенцијалот во крипто инвестиции. Компанијата за деловно разузнавање MicroStrategy има разменето повеќе од 400 милиони долари резервен капитал на Биткоин. Компанијата, наводно, има акумулирано 38.250 биткоини од првото купување крипто во август; помалку од една десетина од Greyscale.

  7,798Следи нè на facebookЛајк

  слично

  Значителен буџетски дефицит во европските и регионалните земји

  Ниту една европска земја, поради кризата предизвикана од пандемијата, нема да ја заврши оваа година со буџетски суфицит. Според овие проекции, најголем дефицит во Европа...

  ЕУ привлече огромен интерес на инвеститорите со издавање обврзници

  Европската унија привлече огромен интерес на инвеститорите со издавање на обврзници за финансирање на програми за зачувување на работни места кои се загрозени поради...

  Извршниот директор во ММФ, Де Ланој: Народната банка правилно постапи со одземањето на дозволата на „Еуростандард банка”

  Народната банка е професионална и независна институција, којашто при одлучувањето ги применува највисоките меѓународни стандарди и најдобрите меѓународни практики. Одземањето на дозволата на „Еуростандард...

  ОСТАВИ ОДГОВОР

  Ве молиме внесете го коментарот
  Внесете го вашето име тука