ПОВЕЌЕ

  Берза

  КРИЗАТА ГО ДЕПРЕСИРА ДОЛАРОТ во однос на конкурентите, акциите денес во зелено

  Американскиот долар повторно падна во однос на швајцарскиот франк, еврото, стерлингот и јенот за да ја започне неделата со плафонот на американскиот долг што...

  ДОЛАРОТ СЕ ВРАЌА НА СТАРИТЕ ПОЗИЦИИ, еве што му ја крева цената

  Доларот се зацврсти на речиси шестмесечен врв во однос на јенот во петокот и го турна еврото на својот седумнеделен минимум, бидејќи оптимизмот околу...

  S&P 500: 45 дена во опсег од 3%

  Тимот на Генерали Инвестментс подготви резиме за актуелните настани кои влијаат врз пазарите на капитал. Разликата меѓу минимумот и максимумот во последниот месец и половина...

  Нови правила на Македонска берза: Континуирана обука и едукација на брокерите

  Новите Правила за членство на Македонска берза, со кои се менуваат и осовременуваат постојните кои се во функција повеќе од една деценија, ја добија...

  ОТПОРНОСТА НА ДОЛАРОТ ГИ НАДМИНА ОЧЕКУВАЊАТА, зелената банкнота повторно јакне

  Ако инвеститорите се согласат за една работа оваа година, тоа е дека доларот ќе падне. Тоа го направи отскокнувањето на зелената банкнота од 2%...

  ДОДЕКА ПОЛИТИЧАРИТЕ ПРЕГОВАРААТ ЗА ПЛАФОНОТ НА ДОЛГОТ: Волстрит го притисна копчето за паника

  Нагоре и надолу во Вол Стрит, тимовите се собираат во банките и ги мерат ризиците за себе, нивните клиенти и пазари доколку американските законодавци...

  Винер се присоединува кон АДОР Македонија Скопје – Виена Иншуренс Груп

  Акционерското друштво за осигурување и реосигурување Македонија Скопје - Виена Иншуренс Груп е внесено на „листата за набљудување“, информираа од Македонска берза. Тоа е направено...

  РЕС истргува најголема количина електрична енергија на првиот ден на Македонската берза за струја

  Компанијата РЕС (Renewable Energy Supply),  вчера, на првиот ден од работењето на македонската берза за електрична енергија, истргува најголемо количество енергија од сите снабдувачи,...