Таг: финансиска едукација

Повик до сите основни и средни училишта за учество во меѓународниот натпревар Европски квиз на парите – рок за пријава 31 јануари 2020 година

Македонската банкарска асоцијација во соработка со Народната банка и Комисијата за хартии од вредност денес објави ЈАВЕН ПОВИК до основните...

Народната банка, МФ и АСО ги доделија наградите по повод деновите на штедењето и осигурувањето: Преку финансиска едукација до посилна економија

Преку подобрување на финансиската писменост кај граѓаните се овозможува тие да носат поефективни одлуки за личните финансии, што пак влијае...