ПОВЕЌЕ

  МАПАС организира акција за помош на пензионерите

  Време зa читање: < 1 минутa

  Во склоп на кампањата „Времето до пензија поминува побрзо отколку што мислиш“, „Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС“ организира акција за помош на пензионерите.

  Во време на корона кризата, голем број пензионери не можат сами да си ги обезбедат основните потреби, како пазарење на намирници. Токму затоа, тимовите на волонтери кои ќе се пријават на повикот, заедно со вработените во МАПАС и пензиските друштва, организирано ќе помагаат на пензионерите со набавка и достава на потребни намирници.

  Акцијата ќе се спроведе од 15ти октомври до 15ти ноември, на територијата на град Скопје.

  Пријави се, помогни и не заборавај: „Ако ти е рано за пензија, не ти е рано за https://penzija.mk/“.

  7,798Следи нè на facebookЛајк

  слично

  Значителен буџетски дефицит во европските и регионалните земји

  Ниту една европска земја, поради кризата предизвикана од пандемијата, нема да ја заврши оваа година со буџетски суфицит. Според овие проекции, најголем дефицит во Европа...

  ЕУ привлече огромен интерес на инвеститорите со издавање обврзници

  Европската унија привлече огромен интерес на инвеститорите со издавање на обврзници за финансирање на програми за зачувување на работни места кои се загрозени поради...

  Извршниот директор во ММФ, Де Ланој: Народната банка правилно постапи со одземањето на дозволата на „Еуростандард банка”

  Народната банка е професионална и независна институција, којашто при одлучувањето ги применува највисоките меѓународни стандарди и најдобрите меѓународни практики. Одземањето на дозволата на „Еуростандард...

  ОСТАВИ ОДГОВОР

  Ве молиме внесете го коментарот
  Внесете го вашето име тука