ПОВЕЌЕ

  Хајнекен е казнет во Англија за барање пабови да чуваат „неразумни“ количини пиво.

  Време зa читање: < 1 минутa

  „Хајнекен“, познатиот производител и дистрибутер на пиво, е казнет затоа што наводно ги присилувал сопствениците на пабови да чуваат „неразумни“ количини пиво.

  Ова е во спротивност со прописите за продажба на пијалоци, кои постојат во Англија од 2016 година, а како што се наведува, баровите и пабовите сериозно и постојано ги кршат тие правила во последните три години.

  Сè беше откриено, откако неколку пабови побараа повеќе да не бидат врзани за „Хајнекен“. Како што наведоа, 100 проценти од пивото во бурињата што ги продале морало да биде од таа пиварница.

  „Sвездени пабови“, на пример, изјавија дека ја разгледуваат жалбата, нарекувајќи ја казната неоправдана. Има помалку од 2.500 пабови, од кои 1.900 се во Англија и Велс.

  Брендовите на Хајнекен, да ве потсетиме, се Амстел, Пир Морети и Булмерс.

  7,798Следи нè на facebookЛајк

  слично

  Значителен буџетски дефицит во европските и регионалните земји

  Ниту една европска земја, поради кризата предизвикана од пандемијата, нема да ја заврши оваа година со буџетски суфицит. Според овие проекции, најголем дефицит во Европа...

  ЕУ привлече огромен интерес на инвеститорите со издавање обврзници

  Европската унија привлече огромен интерес на инвеститорите со издавање на обврзници за финансирање на програми за зачувување на работни места кои се загрозени поради...

  Извршниот директор во ММФ, Де Ланој: Народната банка правилно постапи со одземањето на дозволата на „Еуростандард банка”

  Народната банка е професионална и независна институција, којашто при одлучувањето ги применува највисоките меѓународни стандарди и најдобрите меѓународни практики. Одземањето на дозволата на „Еуростандард...

  ОСТАВИ ОДГОВОР

  Ве молиме внесете го коментарот
  Внесете го вашето име тука