ПОВЕЌЕ

  ПАРИ ЕКСКЛУЗИВНО: 100 најголеми работодавачи во Македонија

  Време зa читање: < 1 минутa

  Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, ги промовираше 100-те најголеми компании во Македонија рангирани според нивните остварени вкупни приходи.

  Денес Ви ја претставуваме листата на 100-те најголеми работодавачи во Македонија за 2020-та година. Овие компании се ТОП 100 според бројот на вработени.

  Проектот „100 Најголеми“ содржи три категории – најголеми компании по приходи, добивка и број на вработени. Пари заедно со БизнисМрежа.мк во следниот период ќе ја објави и листата на 100 најголеми компании според остварената добивка за 2020-та година.

  Целта на проектот „100 Најголеми“ е да допринесе кон развој и јакнење на позитивната деловна клима низ промоција на позитивната деловна пракса на најголемите компании по приход, добивка и број на вработени.

  Исто така овој показател овозможува поголема препознатливост и промоција на компаниите кои ќе го искористат правото да се стекнат со сертификатот „Аналитика 100“ на Аналитика Медиум (сопственик на порталот Пари), а со тоа пренесуваат информација дека припаѓаат во групата на најзначајни компании во Македонија.

  РАНГ 2020КОМПАНИЈАВРАБОТЕНИРАСТ % РАНГ 2019
  1КРОМБЕРГ И ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола5545-14.1% 1
  2ДММ ДРЕКСЛМАЈЕР МАНУФАКТУРИНГ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Кавадарци5442-6.2% 2
  3АДИЕНТ СЕАТИНГ ДООЕЛ Штип2058-5.2% 3
  4ГЕНТЕРМ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Прилеп19952.6% 4
  5НИКОБ ДОО Скопје19888.1% 5
  6МАКПЕТРОЛ АД Скопје18541% 6
  7АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Кочани18292.6% 7
  8АЛКАЛОИД АД Скопје17379.4%10
  9АДИЕНТ АУТОМОТИВЕ ДООЕЛ Струмица1572-1.9%9
  10ТИНЕКС-МТ ДООЕЛ Скопје14243.5%12
  11ГРАНИТ АД-Скопје1342-1.1%13
  12ЏОЈСОН СЕЈФТИ СИСТЕМС МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Кичево1303-9.4%11
  13 ДЕКРА АРБЕИТ МАКЕДОНИЈА Скопје12320.1%14
  14 МОТИВИ Скопје112134.1%30
  15ЏОНСОН МЕТИ ДООЕЛ Скопје10743%19
  16 КАМ ДОО Скопје106512.1%22
  17 ВЕРОПУЛОС ДООЕЛ Скопје1035-2.5%16
  18АЏИБАДЕМ СИСТИНА Скопје9862.1%21
  19ЛЕАР ЦОРПОРАТИОН МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Тетово983-11.7%15
  20МАКСТИЛ Скопје9551.8%23
  21МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ АД Скопје951-10.3%17
  22 СПОРТ - ЛАИФ ТРЕЈД ДОО Скопје915-0.1%25
  23ВРАБОТУВАЊЕ ХР СОЛУТИОНС Скопје910-6.9%20
  24ЖИТО ДООЕЛ Велес8612.9%29
  25А1 МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје8106% 34
  26 КВАЛИТЕТ-ПРОМ ДООЕЛ Куманово804-8.8%26
  27КИТ-ГО ДООЕЛ Штип800-4.4%28
  28 ЕСИ КАДРОВСКИ УСЛУГИ Скопје8000%32
  29 БУЛМАК 2016 ДООЕЛ Пробиштип7961.8%33
  30 КОМФИ-АНГЕЛ Прилеп ДОО791-2.1%31
  31ЕУРОНИКЕЛ ИНДУСТРИ ДОО Кавадарци789-15.8%24
  32 ТАВ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Мралино, Илинден774-7.9%27
  33 РАМСТОРЕ МАКЕДОНИЈА ДОО Скопје701-3.8% 35
  34Рудник САСА ДООЕЛ Македонска Каменица691-0.9% 37
  35 ВИТАМИНКА АД Прилеп681-1.2% 38
  36 КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Охрид68166.9% 80
  37БЕТОН АД Скопје670-5.4% 36
  38ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден631-39.8%18
  39 МАКОТЕН ДООЕЛ Гевгелија6247.8% 48
  40ДЕЛТА БЕТ ДОО Скопје6083.4% 43
  41 ПЕРПЕТУУМОБИЛЕ СЕКЈУРИТИ ДООЕЛ Скопје606-0.3% 40
  42БУЧИМ ДОО Радовиш605-2.1% 39
  43ФАКОМ АД - Скопје582-1.4% 42
  44СЕНАТОР МАКЕДОНИЈА ДОО Скопје582-0.5% 45
  45 КИППЕР МАРКЕТ ДОО Желино 58016.2% 56
  46ЗЕГИН ФАРМ Скопје562-3.4% 47
  47 МАКПРОГРЕС ДОО Виница559-4.8% 44
  48МА ГАМИНГ ДООЕЛ Скопје54321.7% 68
  49Антхура МК ДООЕЛ Кочани5407.6% 55
  50МАРКАРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Велес527-7.4% 49
  51МАЈ ПИЗЗА ДООЕЛ52338.0% 86
  52 ЕСИ ВРЕМЕНО ВРАБОТУВАЊЕ Скопје518-35.3% 32
  53СЕКЈУРИТИ ГРУП СЕРВИСИС ДООЕЛ Скопје515-14.3% 41
  54ЛТХ ЛЕАРНИЦА ДООЕЛ Охрид5101% 53
  55МОДА АД Свети Николе503-6.5% 52
  56СЕРТА ДООЕЛ Скопје4980% 57
  57ПРИНЦЕСС ХОТЕЛ И КАЗИНО ДОО Гевгелија493-15.6% 46
  58СТОКОМАК ДОО Скопје49223.3% 82
  59АКТИВА ДОО Штип4882.3% 59
  60ЛИБЕРТИ АД Скопје4852.1% 60
  61ИГМ-ТРЕЈД Илија и др. ДОО Кавадарци4797.9% 70
  62БРАКО ДОО Велес4690.2% 62
  63ОДВ-ЕЛЕКТРИК ДООЕЛ Струга46814.7% 79
  64ЕУРОФАРМ Битола4676.9% 72
  65ПЕКАБЕСКО АД, Кадино Илинден465-4.3% 58
  66СЕАВУС ДООЕЛ Скопје4633.6% 67
  67КЛУБ СПОРТ 77 ДОО Битола4625.5% 71
  68ТАБ МАК ДООЕЛ Пробиштип4610% 64
  69ОСА Бранко ДООЕЛ Скопје4558.1% 75
  70ОКИТЕКС ДОО Скопје453-3% 63
  71ЛУКОИЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје4521.3% 69
  72 АПТИВ СЕРВИСЕС МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје447-11.0% 54
  73 ЕВРОПА АД Скопје43811.2% 84
  74 ЖИКОЛ ДООЕЛ Струмица435-4.8% 65
  75ТЕКСТИЛНА КООРПОРАЦИЈА ДООЕЛ Гевгелија4354.8% 77
  76 ЛЦ ВАИКИКИ РЕТАИЛ МК ДООЕЛ Скопје4190% 76
  77АЛАЈАНС УАН МАКЕДОНИЈА Кавадарци416-2.6% 73
  78ПЕЛАГОНИЈА АД Битола414-8.6% 66
  79АРЦ АУТОМОТИВ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден41019.9% 96
  80СВИССЛИОН - АГРОПЛОД ДООЕЛ Ресен4092% 81
  81ТАСКФОРЦЕ БПО ДОО Битола40872.9% 150
  82ТЕХНО-ЧИСТ ДОО Скопје40224.1% 104
  83МАСТЕРБЕТ ДООЕЛ Скопје4001.5% 85
  84 НОЕЛ ДООЕЛ Гевгелија397-27.7% 51
  85ИМПЕРИАЛ НТТ ДОО Брвеница39234.2% 114
  86ПИВАРА СКОПЈЕ АД Скопје3915.4% 88
  87БОСУТ ДОО Куманово390-4.9% 78
  88НЕПТУН МАКЕДОНИЈА ДОО Скопје387-2.3% 83
  8911 ОКТОМВРИ АД Куманово384-18.6% 61
  90РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ Скопје3775.9% 92
  91ФАГУС ДООЕЛ Пехчево372-1.1% 87
  92СЕТЕК Се од Техника ДОО Скопје3716.3% 93
  93АЛЕНА ДООЕЛ Скопје368-13.6% 74
  94МЕРМЕРЕН КОМБИНАТ АД Прилеп357-1.4% 90
  95ВАБТЕК МЗТ АД Скопје35210.7% 106
  96МОЈА АПТЕКА Скопје3513.2% 100
  97ДАУТИ КОМЕРЦ3491.5% 94
  98КОНИГТОН ДООЕЛ Валандово3492.6%98
  99ЖИТО ЛУКС АД Скопје338-7.1%89
  100ЗЛАТНА КОПАЧКА - ЕДЕН ДОО Скопје33213.7%114

  8,528Следи нè на facebookЛајк

  слично