ПОВЕЌЕ

  ЕКСКЛУЗИВНО: 100 НАЈГОЛЕМИ КОМПАНИИ ПО ДОБИВКА ВО МАКЕДОНИЈА

  Време зa читање: < 1 минутa

  Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, Ви ја претставува листата „100 Најголеми“ компании по добивка во Македонија за 2020-та година.

  Проектот „100 Најголеми“ содржи три категории – најголеми компании по приходи, добивка и број на вработени. Целта на проектот „100 Најголеми“ е да допринесе кон развој и јакнење на позитивната деловна клима низ промоција на позитивната деловна пракса на најголемите компании по приход, добивка и број на вработени.

  Исто така овој показател овозможува поголема препознатливост и промоција на компаниите кои ќе го искористат правото да се стекнат со сертификатот „Аналитика 100“ на Аналитика Медиум (сопственик на порталот Пари), а со тоа пренесуваат информација дека припаѓаат во групата на најзначајни компании во Македонија.

  Ранг 2020КомпанијаДобивка (МКД)Раст% Ранг 2019
  1 ЏОНСОН МЕТИ ДООЕЛ Скопје 4,220,178,721 -11% 1
  2 ЦМК Европа ДООЕЛ Скопје 1,917,211,865 -53% 2
  3 ЛИБЕРТИ АД Скопје 1,868,582,651 339
  4 ЕВН Македонија АД Скопје 1,816,909,433 -13% 4
  5 Македонски Телеком АД Скопје 1,727,372,805 4% 5
  6 Цементарница УСЈЕ АД Скопје 1,523,203,857 20% 7
  7 Рудник САСА ДООЕЛ Македонска Каменица 1,500,803,140 -41% 3
  8 АЛКАЛОИД АД Скопје 1,142,650,910 13% 9
  9 ИГМ-ТРЕЈД Илија и др. ДОО Кавадарци 926,998,536 138% 22
  10 БУЧИМ ДОО Радовиш 817,318,587 -8% 12
  11 ПИВАРА СКОПЈЕ АД Скопје 811,513,132 -17% 10
  12 КАМЕНИМОСТ КОМУНИКАЦИИ АД Скопје 755,566,418 -17% 11
  13 А1 МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје 754,628,560 7% 15
  14 ТЕ-ТО АД-Скопје 745,319,990 298%/
  15 СУПОРТ & СОЛУШНС ЦЕНТАР МК ДООЕЛ Скопје 711,375,926 9% 17
  16 ВЕРОПУЛОС ДООЕЛ Скопје 645,377,167 28%19
  17 КАСИНОС АУСТРИА ДОО Скопје 554,791,797 -17% 16
  18 МЕРМЕРЕН КОМБИНАТ АД Прилеп 511,376,824 -59% 8
  19 ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден 506,660,780 -34% 14
  20 ЖАН МИТРЕВ Скопје 499,593,008 100%40
  21 СИТИ ПЛАЗА ДОО Скопје 446,365,224 358960% 335
  22 ЕУРОНИКЕЛ ИНДУСТРИ ДОО Кавадарци 435,576,172 -33% 18
  23 АТС ГРOУП ДООЕЛ Скопје 379,262,555 197%95
  24 КНАУФ-РАДИКА АД-Дебар 371,644,383 31%31
  25 КОНТИ ХИДРОПЛАСТ ДООЕЛ Гевгелија 368,897,450 136%73
  26 АЏИБАДЕМ СИСТИНА Скопје 361,471,182 89%53
  27 МАКПЕТРОЛ АД Скопје 349,521,153 -60% 13
  28 КАМ ДОО Скопје 300,501,409 1%30
  29 КАСИНОС АУСТРИА ИНТЕРНАТИОНАЛ МАКЕДОНИЈА ДОО Скопје 295,293,720 54%54
  30 КРМЗОВ-МР ДООЕЛ Струмица 271,777,950 21%44
  31 СЕАВУС ДООЕЛ Скопје 249,786,053 12%45
  32 БУЛМАК 2016 ДООЕЛ Пробиштип 237,527,750 -28% 25
  33 ТАБ МАК ДООЕЛ Пробиштип 236,686,266 21%52
  34 ЈАВОР-ТРАНС ДОО Струмица 232,852,471 139% 117
  35 ЗСФ-КОМ ДООЕЛ увоз-извоз Скопје 231,458,244 46%71
  36 СЦМ РЕТАИЛ ДООЕЛ Скопје 230,596,688 -38% 24
  37 ИЛИНДЕН АД Струга 226,125,066 106% 104
  38 ТЕХНИКАЛ ТЕКСТАЈЛС ДООЕЛ Штип 224,753,416 23%58
  39 ТИНЕКС-МТ ДООЕЛ експорт-импорт Скопје 224,049,868 28%62
  40 МАШИНОКОП ДООЕЛ увоз-извоз Кавадарци 222,417,901 44%76
  41 АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Кочани 221,227,345 0%46
  42 КИППЕР МАРКЕТ ДОО Желино 211,071,053 30%70
  43 ПОФИКС ДОО Тетово 199,587,960 47%88
  44 СТОКОМАК ДОО Скопје 186,283,457 79% 112
  45 НЕПТУН МАКЕДОНИЈА ДОО Скопје 185,208,454 11%65
  46 МЛЕКАРА АД Битола 183,576,596 4%61
  47 АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ДООЕЛ Скопје 181,800,019 -12%48
  48 ФИЛИП МОРИС ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПРИЛЕП ДОО Скопје 179,059,777 -31%39
  49 АКО ГРАДБА ДООЕЛ Гостивар 173,450,693 3607% 298
  50 РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ Скопје 170,102,127 26%89
  51 ПУЦКО ПЕТРОЛ ДООЕЛ с.Пласница Пласница 166,962,824 1%68
  52 КНАУФ ДООЕЛ Скопје 165,294,650 20%84
  53 СИМ ИНЖЕНЕРИНГ ДОО Струмица 164,792,494 21%87
  54 ЖИКОЛ ДООЕЛ Струмица 164,167,425 51% 108
  55 СЕТЕК Се од Техника ДОО Скопје 163,479,228 119% 143
  56 СПОРТ - ЛАИФ ТРЕЈД ДОО Скопје 162,292,881 -45%29
  57 ЦЕРМАТ ДОО Битола 162,227,171 46%/
  58 Друштво за промет и услуги БИОТЕК ДОО експорт-импорт Скопје 154,178,471 106% 142
  59 ЛТХ ЛЕАРНИЦА ДООЕЛ Охрид 148,064,191 8%85
  60 АПЕКС МК ДОО Скопје 143,513,946 -49%32
  61 КБ Прво пензинско АД Скопје 139,764,187 13%98
  62 АРЦ АУТОМОТИВ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден 139,303,045 -39%43
  63 СОНИКС АНАСТАСИЈА ДООЕЛ Скопје 137,393,342 757% 262
  64 Империал Тобако ТКС АД Скопје 136,877,435 -48%38
  65 АЛАЈАНС УАН МАКЕДОНИЈА Кавадарци 136,235,207 2%91
  66 ЕРИ ЦОРПОРАТИОН ДОО Битола 133,856,329 -13%77
  67 НЕСТЛЕ АДРИАТИК МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје 133,443,392 -22%64
  68 ГЛОБАЛ БАЛКАН ГРОУП ДООЕЛ Гостивар 133,367,319 -18%69
  69 МАРКОВСКИ КОМПАНИ Борче ДООЕЛ Битола 132,861,303 -20%66
  70 АКТИВА ДОО Штип 132,819,772 -34%50
  71 ЛУКОИЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје 131,620,848 -52%34
  72 КОМФИ-АНГЕЛ Прилеп ДОО 124,428,011 42% 124
  73 НИКОБ ДОО Скопје 123,520,822 -1%97
  74 КИТ-ГО ДООЕЛ Штип 120,552,169 -18%79
  75 ВАРДАР ДОЛОМИТ ДООЕЛ Скопје 120,442,266 -50% 42
  76 ГА-МА АД Скопје 119,542,358 127% 169
  77 АВИЦЕНА ДОО Скопје 119,171,858 -13%86
  78 УНИ АГРО ДОО Велес 119,052,200 -24%72
  79 АССЕКО СЕЕ ДООЕЛ Скопје 117,285,874 -12% 90
  80 Д-Р ПАНОВСКИ Скопје 117,078,781 53% 139
  81 МАКПРОГРЕС ДОО Виница 114,468,119 74% 151
  82 ЖИТО извоз-увоз ДООЕЛ Велес 114,147,414 -2% /
  83 ТГС ТЕХНИЧКИ ГАСОВИ ДОО Скопје 113,270,109 126% 175
  84 ОРКА ХОЛДИНГ АД Скопје 110,918,408 -71% 23
  85 ЛЕИСТУНГСВЕРК ДООЕЛ Скопје108190609215% 212
  86 ПЕКАБЕСКО АД Кадино Илинден 107,515,544 -2% 102
  87 СКОПСКИ ПАЗАР АД Скопје 107,113,421 336% 237
  88 Друштво за медицинско снабдување увоз-извоз РЕПЛЕК АД Скопје 102,165,919 28% 133
  89 НЕФРОПЛУС Кавадарци 101,477,650 -1% 113
  90 ТРГОПРОДУКТ ДОО с.Дабиље Струмица 101,191,539 -5% 110
  91 АИМ ПРОПЕРТУ ДОО Скопје1009497455282% 320
  92 МАК АУТОСТАР ДООЕЛ Скопје 100,915,749 -14%/
  93 ХАЈ-ТЕЧ КОРПОРАЦИЈА ДОО с.Орешани Зелениково 98,978,100 -7% 109
  94 ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје 98,706,755 -32%80
  95 МИС-КОМЕРЦ Митко ДООЕЛ Скопје 97,768,669 52% 154
  96 АВИЦЕНА ЛАБОРАТОРИЈА Скопје 97,503,813 803% 273
  97 ФЕРО ИНВЕСТ ДОО Скопје 97,446,602 44% 150
  98 САВА ПЕНЗИСКО ДРУШТВО А.Д Скопје 97,420,263 18% 129
  99 БИОТЕК ЛАБОРАТОРИЈА Скопје 97,165,494 7623% 327
  100 БАЛКАН ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје 96,416,028 340

  8,528Следи нè на facebookЛајк

  слично