ПОВЕЌЕ

  100 НАЈГОЛЕМИ КОМПАНИИ ПО ПРИХОДИ ВО МАКЕДОНИЈА

  Време зa читање: < 1 минутa

  Пари во соработка со платформата за бонитетни информации БизнисМрежа.мк, Ви ја претставува листата „100 Најголеми“ компании по приходи во Македонија за 2020-та година.

  Проектот „100 Најголеми“ содржи три категории – најголеми компании по приходи, добивка и број на вработени. Пари заедно со БизнисМрежа.мк во следниот период ќе ја објави и листата „100 Најголеми“ компании според остварената добивка, како и листата на 100 најголеми компании според број на вработени за 2020 година.

  Целта на проектот „100 Најголеми“ е да допринесе кон развој и јакнење на позитивната деловна клима низ промоција на позитивната деловна пракса на најголемите компании по приход, добивка и број на вработени.

  Исто така овој показател овозможува поголема препознатливост и промоција на компаниите кои ќе го искористат правото да се стекнат со сертификатот „Аналитика 100“ на Аналитика Медиум (сопственик на порталот Пари), а со тоа пренесуваат информација дека припаѓаат во групата на најзначајни компании во Македонија.

  Ранг 2020КомпанијаПриходи (МКД)Раст% Ранг 2019
  1ЏОНСОН МЕТИ ДООЕЛ Скопје107,469,200,201-8%1
  2ЕВН ХОМЕ ДОО 17,055,563,376102%/
  3МАКПЕТРОЛ АД Скопје16,756,637,902-27%3
  4ОКТА АД Скопје15,409,666,533-45%2
  5КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола12,328,406,863-19%4
  6ЕУРОНИКЕЛ ИНДУСТРИ ДОО Кавадарци11,585,877,73311%8
  7МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ АД Скопје11,335,951,0204%7
  8КАМ ДОО Скопје10,429,931,14614%9
  9АЛКАЛОИД АД Скопје9,597,973,07211%11
  10ЛИБЕРТИ АД Скопје8,569,976,10331%16
  11А1 МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје7,855,420,8720%13
  12ВАН ХООЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Илинден7,355,194,374-33%6
  13ИГМ-ТРЕЈД Илија и др. ДОО Кавадарци6,686,814,654-1%15
  14ТИНЕКС-МТ ДООЕЛ Скопје5,960,026,4735%20
  15ТЕ-ТО АД Скопје5,736,437,08623%/
  16АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Кочани5,568,196,0136%26
  17ВЕРОПУЛОС ДООЕЛ Скопје5,428,871,5156%27
  18СУПЕРТРЕЈД ДООЕЛ Скопје5,280,486,788-9%19
  19ЕВН Македонија АД Скопје5,134,740,540-66%5
  20Цементарница УСЈЕ АД Скопје5,078,884,3351%29
  21Рудник САСА ДООЕЛ Македонска Каменица4,934,314,537-17%17
  22ЕУРО ТАБАК ДОО Скопје4,896,695,126-10%21
  23СТОКОМАК ДОО Скопје4,808,903,35128%42
  24МАРКАРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Велес4,664,712,472-7%30
  25ПЕКАБЕСКО АД, Илинден4,643,092,170-8%28
  26ГЕН-И ПРОДАЖБА НА ЕНЕРГИЈА ДООЕЛ Скопје4,545,502,222-46%12
  27ПИВАРА СКОПЈЕ АД Скопје4,525,993,926-15%23
  28КИППЕР МАРКЕТ ДОО Желино 4,471,733,82524%46
  29ЗЕГИН ДОО Скопје4,428,073,39010%39
  30ГРАНИТ АД-Скопје4,422,116,049-18%22
  31ЛУКОИЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје4,359,337,143-39%14
  32ЕКСПАНДА ДООЕЛ Скопје4,269,382,515-3%32
  33СПОРТ - ЛАИФ ТРЕЈД ДОО Скопје4,082,418,316-24%24
  34МАКСТИЛ АД Скопје4,070,464,825-23%25
  35КИТ-ГО ДООЕЛ Штип4,008,055,8593%40
  36ЏОЈСОН СЕЈФТИ СИСТЕМС МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Кичево3,986,445,712-4%36
  37 ХСЕ МАК ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје3,985,504,458119%92
  38ТАБ МАК ДООЕЛ Пробиштип3,888,225,394-8%34
  39ДИАНИТА ДООЕЛ Струмица3,755,605,943689%247
  40ДОЈРАН СТИЛ ДООЕЛ Дојран3,743,914,801-10%35
  41ДАДИ ОИЛ ДООЕЛ Виница3,731,957,713-25%31
  42ДММ ДРЕКСЛМАЈЕР МАНУФАКТУРИНГ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Кавадарци3,665,628,071-10%38
  43НЕПТУН МАКЕДОНИЈА ДОО Скопје3,650,631,095-3%43
  44ЕНЕРЏИ ДЕЛИВЕРИ СОЛУШНС АД Скопје3,628,943,018-37%18
  45ЕВН Македонија Електроснабдување ДООЕЛ Скопје3,568,418,7602%48
  46КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Охрид3,543,481,87852%74
  47ЖИТО ДООЕЛ Велес3,519,115,4484%49
  48КРМЗОВ-МР ДООЕЛ Струмица3,445,648,155263%177
  49МАКЕДОНИЈА ЛЕК ДОО Скопје3,403,947,7719%51
  50ФЕРШПЕД АД Скопје3,336,158,763-11%44
  51РАМСТОРЕ МАКЕДОНИЈА ДОО Скопје3,298,996,392-13%41
  52ЕВН ТРЕЈДИНГ ДООЕЛ Скопје3,234,732,4677%54
  53 ЛЕАР ЦОРПОРАТИОН МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Тетово3,058,126,7186%60
  54ЗЕГИН ФАРМ Скопје3,046,329,2155%58
  55ЕУРО - ФАРМ ДООЕЛ Битола2,925,792,89428%75
  56ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје2,919,990,616-19%45
  57АЛАЈАНС УАН МАКЕДОНИЈА АД Кавадарци2,822,011,3360%62
  58СИНОХИДРО КОРПОРЕЈШН ЛИМИТЕД Пекинг - Подружница Скопје2,819,190,881-35%33
  59СЕТЕК Се од Техника ДОО Скопје2,747,623,37831%83
  60ФЕНИКС ФАРМА ДООЕЛ Скопје2,731,013,3705%68
  61ДАУТИ КОМЕРЦ АД Сарај2,693,393,627-4%63
  62БУЧИМ ДОО Радовиш2,680,165,673-13%52
  63АТЛАНТИЦ ТРАДЕ СКОПЈЕ ДОО Скопје2,670,415,5832%67
  64ЦРНА РЕКА ПЕТРОЛ ДООЕЛ Кавадарци2,614,150,870-13%55
  65МЕМО ДООЕЛ Скопје2,609,996,875440%243
  66АГРО-КРМЗ ДООЕЛ Струмица2,603,413,18366653%365
  67ВИТАМИНКА АД Прилеп2,563,699,8332%69
  68АЏИБАДЕМ СИСТИНА Скопје2,540,285,0096%72
  69МЛЕКАРА АД Битола2,538,063,182-14%56
  70КАСИНОС АУСТРИА ДОО Скопје2,497,305,865-9%64
  71ДЕТОИЛ ДОО Куманово2,447,469,152-24%50
  72ТДР СКОПЈЕ ДООЕЛ Скопје2,430,603,040-16%59
  73ПРИМА МК ДОО Скопје2,399,618,825-11%65
  74ВИНАС ТЕКСТИЛ ДООЕЛ Струмица2,382,617,113530%264
  75ЕНЕРЏИ ФАЈНЕНСИНГ ТИМ ДООЕЛ Скопје2,360,489,682245%210
  76ДЕЛТА БЕТ ДОО Скопје2,300,493,578-25%53
  77ЦОФИЦАБ ЕАСТЕРН ЕУРОПЕ СРЛ Арад Романија - Главна Подружница Скопје2,271,470,624-14%66
  78АЛМА - М ДООЕЛ Скопје2,263,267,4130%77
  79ГЕМАК - ТРАДЕ Енвер ДОО Скопје2,187,912,383-8%73
  80ЕУРОФАРМ Битола2,151,081,66421%95
  81КОНТИ ХИДРОПЛАСТ ДООЕЛ Гевгелија2,115,286,98017%94
  82ПУЦКО ПЕТРОЛ ДООЕЛ Пласница2,107,043,775-26%61
  83СВИССЛИОН ДОО Скопје2,102,382,703-7%78
  84АК-ИНВЕСТ ДООЕЛ Тетово2,056,195,9488%88
  85КОМФИ-АНГЕЛ Прилеп ДОО2,035,676,63119%100
  86Сокотаб ДООЕЛ Битола 2,020,947,626-36%/
  87НЕЛТ СТ ДООЕЛ Илинден2,013,937,4883%85
  88ЦМК Европа ДООЕЛ Скопје1,987,336,620-52%37
  89НЕТКОМ ПЛУС ДООЕЛ Струмица1,955,346,915227%223
  90БЕТ ТУ МАР ДООЕЛ Скопје1,925,643,488-16%76
  91АТС ГРOУП ДООЕЛ Скопје1,879,723,533159%206
  92ПРО-БЕТИНГ ДОО Скопје1,869,647,088-13%81
  93ИНТЕРЕНЕРГО МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Скопје1,839,981,14617%109
  94СТРАБАГ АГ Подружница СТРАБАГ Скопје1,744,199,10913%112
  95БЕТОН АД Скопје1,736,770,74028%126
  96ГЕНТЕРМ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Прилеп1,735,612,273-50%47
  97МАКПРОГРЕС ДОО Виница1,711,887,573-6%93
  98ЖАН МИТРЕВ Скопје1,704,373,24828%130
  99ИМПЕРИАЛ ТОБАКО ТКС АД Скопје1,660,899,540-31%71
  100ПРИЛЕПСКА ПИВАРНИЦА АД Прилеп1,654,613,415-15%86

  8,528Следи нè на facebookЛајк

  слично