ПОВЕЌЕ

  НАЈАВА: ИНТЕРВЈУ СО НИКОЛА ПОПОВСКИ

  Време зa читање: < 1 минутa

  Македонија „плодно тло“ за дебели профити на странските фирми, каде се домашните?

  „Потребно е сите, но буквално сите инвеститори, големи и мали, извозни или ориентирани кон домашни клиенти, производни или услужни да имаат ист статус во економијата, односно рамноправен пристап до државната логистика“ – вели универзитетскиот професор Никола Поповски, кој е и еден од поранешните министри за финансии. Поповски зборува за позицијата на странските инвеститори и за тоа какви економски политики треба да се водат за стимулирање на странските, но и на домашните фирми. Прочитајте го целото интервју утре на Пари.

   

  7,798Следи нè на facebookЛајк

  слично

  Значителен буџетски дефицит во европските и регионалните земји

  Ниту една европска земја, поради кризата предизвикана од пандемијата, нема да ја заврши оваа година со буџетски суфицит. Според овие проекции, најголем дефицит во Европа...

  ЕУ привлече огромен интерес на инвеститорите со издавање обврзници

  Европската унија привлече огромен интерес на инвеститорите со издавање на обврзници за финансирање на програми за зачувување на работни места кои се загрозени поради...

  Извршниот директор во ММФ, Де Ланој: Народната банка правилно постапи со одземањето на дозволата на „Еуростандард банка”

  Народната банка е професионална и независна институција, којашто при одлучувањето ги применува највисоките меѓународни стандарди и најдобрите меѓународни практики. Одземањето на дозволата на „Еуростандард...

  ОСТАВИ ОДГОВОР

  Ве молиме внесете го коментарот
  Внесете го вашето име тука