Измени и дополнувања на Тарифникот на Македонска берза со примена од 30 октомври 2019 година

Датум на објава: 04.11.2019

Време на читање: 1 минута

Согласно Одлуката на Одборот на директори на Македонска берза за измени и дополнувања на Тарифникот за висината на надоместоците на Македонска берза АД Скопје бр.02-1470/1 од 24.09.2019 година и Решението на КХВ бр.УП1 08-76 од 27.09.2019 година, од 30.10.2019 година започнаа со примена измени и дополнувања на Тарифникот за висината на надоместоците на Македонска берза АД Скопје.

Измените и дополнувањата се однесуваат на надоместокот за ревидирање на берзански трансакции, надоместокот за објавување на намера за преземање на акционерски друштва, надоместокот за структурна репликација на индексите на Македонска берза и употребата на индексниот назив за комерцијални цели за инвестициски фондови и за  финансиски производи, како и на надоместокот за издавање на потврда во врска со историски податоци од тргувањето.

Пречистениот текст на Тарифникот за висината на надоместоците на Македонска берза АД Скопје може да се најде на интернет страната на Македонска берза, во делот Регулатива/Акти на Берзата/Тарифник или на следниов линк: ТАРИФНИК.


Тагови: Македонска берза, надоместоци,

Facebook профил: pari.com.mk

Инстаграм профил: pari.com.mk

@pari.com.mk

© Преземањето авторски содржини е забрането со закон. Преземањето на текстови и изјави во авторска сопственост на порталот pari.com.mk е дозволено делумно, со задолжителен хиперлинк до содржината која се пренесува. Секое преземање фотографија означена со лого, без претходна согласност со pari.com.mk, е строго забрането.


Сподели: