ПОВЕЌЕ

  Кариера

  ,,ПАРИ” ДОЗНАВА: Нина Групер ги пакува куферите за Србија, ќе биде директор на онлајн платформата Ананас

  Нина Ангеловска, иако беше министерка за финансии, во јавноста ќе остане запаметена како Нина Групер. Не е ни чудо, ако се земе предвид дека...

  Бизнис правилата на Брус Ли

  Актерот Брус Ли не беше само голема американска ѕвезда и симбол на азиската боречка култура, и на екранот и во реалноста, туку и поп...

  СН финансии го стартуваше својот Business Academy Hub

  Економскиот Факултет во Прилеп, при Универзитетот Св.Климент Охридски од Битола и компанијата СН Финансии ДОО Битола објавија дека започнаа заеднички проект, како дел од...

  Дали сте слушнале за boredout – синдромот на генерации на кои им е „досадно“ на работа?

  Со текот на годините, се повеќе луѓе се крајно незадоволни од својата работа. Вработените известуваат дека задачите што ги извршуваат и состаноците што ги...

  Квалификациите на младите не одговараат на потребите на стопанството

  Вештините и квалификациите и неусогласеностa со потребите на пазарот на трудот, сè уште е еден од најголемите предизвици со кои се соочуваат бизнис заедницата...

  Еве ги најдобрите јазици кои ќе ви помогнат да најдете работа

  Според анализата на специјализирани светски портали, познавањето странски јазици кои обезбедуваат можности за работа не е променето во последните, најмалку пет, до шест години....

  ПРОЦЕСОТ НА ВРАБОТУВАЊЕ ВО ПРОКРЕДИТ БАНКА Е МНОГУ ПОВЕЌЕ ОД ИЗБОР НА ДОБРА БИОГРАФИЈА

  Првиот чекор во градење на квалитетниот кадар е паметна селекција Пронаоѓање на квалитетен кадар за ПроКредит Банка не значи избор на најдобрите 10 биографии доставени на оглас...

  Илон Маск сподели „оглас за вработување“: Имаме потреба од 10.000 работници, а диплома не е неопходна

  Илон Маск сподели „оглас за вработување“ на својот Твитер профил. Имено, сопственикот на Тесла сподели твит од сметката „Tesla Owners Austin“ со образложение дека на...

  Три начини за борба против „дигиталниот замор“

  Минатата година беше обележана со пандемијата што го смени начинот на живот, работа и забава. Еден од проблемите е дефинитивно дигиталниот замор, кој стана...