ИНТЕРВЈУ | Дисоска: Компаниите раководени од жени долгорочно имаат подобри резултати, но женскиот труд се дискриминира

Валентина Дисоска врши две значајни функции – претседателка е на Здружението на бизнис-жени и на Националната платформа за женско претприемништво. Во разговорот за Пари, таа вели дека компаниите прават дистинкција помеѓу мажите и жените за својот напредок, сметајќи дека жената поради неплатените и непризнаените работни обврски во фамилијата нема да може да ги извршува доволно … Continue reading ИНТЕРВЈУ | Дисоска: Компаниите раководени од жени долгорочно имаат подобри резултати, но женскиот труд се дискриминира