Финансии

Заев од форумот „Македонија 2025“: Тука сме, работиме и за вас и за нашите граѓани, давајте иницијативи – ги слушаме и имплементираме

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во присуство на претседателот на државата Стево Пендаровски, амбасадорката на САД...

Народната банка, МФ и АСО ги доделија наградите по повод деновите на штедењето и осигурувањето: Преку финансиска едукација до посилна економија

Преку подобрување на финансиската писменост кај граѓаните се овозможува тие да носат поефективни одлуки за личните финансии, што пак влијае...